Comparteix:

[separator-title]1990.-[/separator-title]

10 de gener Assemblea General Extraordinària de Socis per elecció de nova Junta Directiva, amb una sola candidatura presentada per Jaume Amenós i Masdéu, el qual entra com a nou President de l’Entitat. Presentà un nou programa d’actuació essent una de les coses més importants, creiem, es aclarir la situació legal de l’Entitat en el context físic en el que es troben les relacions Bravium – Prioral. Arrel d’aquestes gestions s’aconsegueix un contracte de les dependències que ocupem, com arrendataris per un període de 30 anys. També augmentà les activitats així com el nombre de Socis.

21 de gener. La Congregació Mariana de Reus, organitza un acte als nostres locals amb motiu del lliurament de premis del LXI Concurs de Pessebres.

24 de febrer, dissabte de Carnaval. Com ja es tradicional, es torna a organitzar un sopar-ball amb ressopó per commemorar l´estada de S.M. Carnestoltes al poble de Reus.

1 d´abril. Celebrats diversos actes amb motiu de la Setmana Mundial del Teatre, entre ells un dinar de germanor.

L’activitat teatral d’aquest any es limità a la continuïtat dels muntatges de la “Taca de Cafè” per Jaume Ciurana i “Don Cuan Tanorio” per Jaume Amenós. L’escola Bewerly fa un festival al mes de maig i la Companyia Lírica Ciutat de Reus, escenifica una Antologia de la Sarsuela el mes de desembre.

En quan a actes importants, destacà l’homenatge a l’actriu i cantant, que tantes vegades havia actuat al nostre teatre, Ventureta Mestres a Vilanova i la Geltrú, acte fet conjuntament amb la Companyia Lírica Ciutat de Reus el dia 15 de juny.

[separator-title]1991.-[/separator-title]

Continuen les representacions de “La Taca de Cafè” a diferents pobles de la Comarca, així com també l’obra dirigida per Joan Cogul “Terra Baixa”. Al dia 20 de gener la Congregació Mariana va muntar un festival, al nostre teatre, amb motiu de l´entrega de premis del LXII Concurs de Pessebres.

9 de febrer. Un any més es torna a organitzar un sopar-ball de Carnaval, amb motiu de l´arribada del Rey Carnestoltes.

23 de Maig. Jordi Pere i Cerdà, anomenat escriptor del present mes per l´Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura, donarà aquest dia una conferencia al nostre estatge.

28 i 29 de Setembre. Amb l´objectiu de potenciar les entitats de Reus i el Baix Camp, la Federació d´Ateneus de Catalunya ha organitzat juntament amb Bravium A.C. i d´altres entitats Federades els esmentats dies la tercera setmana de l´Associacionisme Cultural a Reus amb caràcter festiu.

El mes d’octubre i degut a les condicions que es troba el nostre teatre així com els serveis i vestíbul s’acorda suspendre totes les representacions previstes d’ara en endavant. Així doncs l’activitat teatral solament es farà pels pobles que ens contractin.

31 de desembre (quasi a la mitjanit). Un grup d´(arreplegats), es tanquen a la Entitat per sopar lo millor que la butxaca els permet, i celebrar l´entrada del nou any 1992. En total contant els dos sexes, foren 25.

[separator-title]1992.-[/separator-title]

“Terra Baixa” i “La Taca de Cafè”, foren dues obres que es representaren a 6 pobles de la Comarca. “Don Cuan Tanorio” degut a innumerables peticions i malgrat tenir el teatre “tancat” vàrem tenir que representar-la.

Es comença a treballar per a l’arranjament de les dependències. Amb un intent de captar gent per a l’Entitat malgrat estar paralitzada l’activitat teatral es comencen a fer unes xerrades o vetllades culturals que anomenarem “Les Tertúlies del Bravium” i que tindran lloc, aproximadament cada 15 dies desprès de sopar. I prendran part personatges de qualsevol àmbit social i d’activitats diverses en total aquest any s’han fet 13 tertúlies.

29 de febrer. Carnaval de Reus. Degut als problemes d´infrastuctura en que es troba la nostra Entitat s´ha celebrat com cada any veníem fent-ho, el sopar-ball de Carnaval al Hotel Olimpus Palace de Salou.

També aquest any, un grup de la casa, ha organitzat una “xaranga” que ha sortit per lliure el dissabte, dia de l´arribada del Carnestoltes.

25 d´octubre. Amb un intent de fer noves activitats i conjuntament amb la C.N.P. Jesús del Calvari de la Parròquia de Sant Francesc, es fa la primera Anada a peu Reus – Prades amb gran èxit d’organització i participació, 70 persones foren les participants.

[separator-title]1993.-[/separator-title]

L’activitat d’aquest any fou: el muntatge de l’obra “La Pepa Maca” dirigida per Jaume Amenós, i continuaren les representacions de “Terra Baixa” i “La Taca de Cafè”, aquestes tres obres foren representades a 10 pobles i amb la “Terra Baixa” vàrem participar a un concurs de teatre al Centre Moral de Gràcia de Barcelona.

Continuaren les “Tertúlies de Bravium”, que aquest any foren un total de 7.

S’organitza per segona vegada la “Anada a peu Reus – Prades”.

[separator-title]1994.-[/separator-title]

11 de Gener. Mor Josep Mª Vernis i Pujol, als 67 anys d´edat. Ex-President i col·laborador de tota la vida de l´Entitat.

12 de Febrer. Sopar-ball de Carnaval. Enguany, canvien d´enplaçament, s´ha organitzat en un lloc nou, es tracta de l´Hotel Quality Inn de la carretera de Salou, o sigui ben a prop de Reus.

Tot i que estan a punt de començar les obres d’arranjament i degut a que va passant massa temps des de que morí l’ex President, Soci i pioner de l’Entitat Josep Maria Vernis i Pujol s’acorda fer-li un homenatge al nostre teatre el dia 1 de maig amb la representació de l’obra “La Pepa Maca”. Aquesta obra, conjuntament amb “Terra Baixa” i el nou muntatge de Jaume Amenós “La Filla del Carmesí” es representaren en un total de 7 pobles de les nostres comarques.

11 de Juny. Anada a Barcelona, per presenciar l´obra “ CAL DIR-HO ?” de la companyia de Josep Mª Flotats al teatre Poliorama.

[separator-title]1995.-[/separator-title]

25 de Febrer, dissabte nit. Novament organitzem el sopar-ball de Carnaval, al Hotel Quality Inn de Reus.

Les obres “La Pepa Maca” “Terra Baixa” i “Don Cuan Tanorio” son las que aquest any es representen a 5 pobles.

[separator-title]1996.-[/separator-title]

17 de febrer. Dissabte nit. Com hi ha es tradicional tornem a organitzar el sopar-ball de Carnaval, al Hotel Quality Inn de la nostra Ciutat.

Dissabte 3 de febrer

Reinauguració oficial del Teatre i noves dependències.

Amb aquest fet i en l’ànim de fer coses noves i donar-li un gir a l’Entitat es prepara d’immediat per al 26 de març, un Curs de Teatre per a Joves, anomenat “Taller d’Iniciació al Teatre” a càrrec de Pere Sagristà. Les matèries d’interpretació i improvisació aniran a càrrec de Mercè Puy i Lluís Graells. El curs fou un èxit de participació el dia 8 de juny es fa la cloenda i es representa l’obra Exercicis d’Estil, a càrrec dels mateixos alumnes del Taller, seguidament tingué lloc l’entrega de diplomes.

Es a partir d’aquest primer Taller de Teatre, quan es produeix un fet que tindrà molta importància pel nostre Teatre. Un grup de joves sota el nom d’ACME (Associació de Comediants del Món de l’Espectacle) amb l’idea de ser un col·lectiu dins l’Entitat i muntar obres de teatre (per cert ben diferents de les que fins ara estàvem acostumats a veure), posen en escena els dies 28 i 29 de setembre, la primera d’elles titulada “Astronomia de barri”. Al mes d’octubre torna a tenir lloc un altre “Segon Taller d’Iniciació al Teatre”

12 d´abril. Aquest dia te lloc, la presentació del llibre de poesies que porta per títol “POR DE LES PORS”, del qual es autor el Sr. Josep Macaya i Gausset.

El col·lectiu ACME, sota la direcció de Francesc Cerro fa el muntatge aquest any de l’obra “Infantillatges” i per Nadal “Any de Neu Any de Déu”. Els actors de la casa (els de sempre) continuen interpretant “Terra Baixa”, “La Filla del Carmesí” i el nou muntatge “El Pobre Viudo”.

El director Pere Sagristà fa el muntatge amb personal d’ACME de les obres “Tafalitats” i “El Príncep captaire” com a cloenda del Segon Taller d’Iniciació al Teatre.

També s’integrà aquest any un grup anomenat “Lírics”, a l’Entitat i representen al mes de desembre l’espectacle titulat “La Màgia de la Sarsuela 1”, l’Escola Bewerly representa l’espectacle “The Littles Shepherds” amb tot aquest ventall d’actuacions podem dir que el Teatre al Bravium torna a ressorgir amb força. Tres, foren les tertúlies que es varen celebrar aquest any.

Els dies 27, 28 i 29 de juny, te lloc al nostre vestíbul, una exposició de bonsais, a càrrec del Club Bonsai de Reus, de la que es president el Sr. Joan Peraltó.

[separator-title]1997.-[/separator-title]

8 de febrer. Novament i com cada any, es torna a organitzar el sopar- ball de carnaval al Hotel Quality-Inn de la nostra ciutat.

15 de Febrer al 19 d´abril. “PRIMER CLÍNIC DE TEATRE”, que amb una duració de 40 hores, serà impartit per Francesc Cerro.

Es continuen fent representacions de “La Pepa Maca”, “El Pobre Viudo”, “Terra Baixa” i un nou muntatge, “El Penúltimo suspiro” que sota la direcció de Jaume Amenós, serveix com a homenatge a David Constantí Cunillera (e.p.r), Soci i bon amic de tots i que tantes vegades la representar.

ACME continua representant “Any de Neu any de Déu”, “Els Mites de Bagot” “Individus” i “La desaparició de Wendy”. D’Individus, cal dir que una nova producció d’ACME, un breu muntatge de mitja hora i que es representa als soterrani del teatre. Intervenen una quinzena d’actors que pretenen oferir a l’espectador un muntatge interactiu que els faci participes de l’obra.

Per al mes de març s’escenifica una “Visió Poètica de la Setmana Santa”, dirigida per Estanis Figuerola.

Al setembre i coincidint amb les festes de Misericòrdia, i per primera vegada a la nostra ciutat, organitzem i representem a les Peixateries Velles una partida d’Escacs Humans. També fou representada el 8 de desembre a la població de Cambrils.

Del 11 d´octubre al 20 de desembre, te lloc un nou “CURS DE TEATRE”

[separator-title]1998.-[/separator-title]

L´activitat teatral d´aquest any fou bastant intensa, en la qual cosa contribuí las representacions del grup “ACME”, amb les representacions de “INDIVIDUS” i “HEROIS”, sota la direcció de Francesc Cerro, i “ENTRE AIGUA I ANÍS”, dirigida per Carles Echevarria i altres representacions, concerts, etc. es el que ha fet que aquest any així sigut bastant complet en representacions.

21 de febrer, dissabte de carnaval. Tornem a organitzar el ja tradicional sopar- ball de carnaval. Aquest any canviem de lloc i es farà al nou Hotel NH – Ciutat de Reus.

5 de març al 04 d´abril. CURS DE TEATRE avesat en “LA RELACIÓ TEXT-ESCENA”, impartirà el curs en Francesc Cerro.

04 d´abril. Escenificació de la “Visió poètica de la Setmana Santa de Reus “.

25 i 26 d´abril. Un grup de joves crea l´ “ORQUESTRA SIMFIM”, la primera orquestra simfònica de Reus. Albert Glacera és el director de la formació que s´estrenarà a les esmentades dates al Bravium Teatre. Aquesta orquestra va quedar ubicada per asajos i com a local social a les nostres dependències, el passat dia 15 de gener.

Del 4 al 7 de juny. Bravium participa a la “1ª FIRA D¨ENTITATS” que estarà ubicada entre el Passeig Mata i la Palma.

01 de Maig. XXV Olimpíada Escolar del Reus Deportiu. Bravium participa a la inauguració organitzant un espectacle referent a les primeres olimpíades gregas.

19 de setembre. Dintre del marc de les festes de Misericòrdia, Bravium torna a organitzar la escenificació d´una partida d´”ESCACS HUMANS”, conjuntament amb el “CLUB D¨ESCACS DE REUS”.

11 d´octubre. La “Comunitat Parroquial del barri de Sant Josep Obrer”, ha concedit a la nostra Entitat la “ROSA D´OR – 98”, la qual ens lliurada aquest dia a la seva Parròquia al final de la Solemne Eucaristia de la Festa del Roser.

14 de novembre. Amb motiu que el “Diari de Tarragona” fa una promoció d´un joc d´escacs, anomenat “AJEDREZ DE TARRACO”,  que es vendrà conjuntament amb el Diari, es demana la nostra col·laboració per representà aquest dissabte a la tarda una partida d´escacs humans al efecte de promocionar l´esmentat aconteixement.

[separator-title]1999.-[/separator-title]

13 de febrer. Un any mes, celebrem el tradicional sopar-ball de Carnaval, a l´Hotel NH “CIUTAT DE REUS”, de l´Avda. Marià Fortuny nº 85 de Reus.

15 de febrer. Al saló de plens de l´Ajuntament, es va celebrar una sessió de la corporació de l´Ajuntament del Carnaval. El ple estava presidit pel Rei Carnestoltes i representants del diferents partits polítics que formen la corporació municipal. Aquest acte va ser organitzat per Bravium Teatre.

12, 13 i 14 de març. Es celebren al nostre Teatre les “1es. Jornades sobre Representacions Populars de la Passió” , sota l´organització de Carrutxa.

27 de març. Al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J, escenificació de la “VISIÓ POÈTICA DE LA SETMANA SANTA”, “miscel·lània poético-musical.

22 d´abril. “PREMIS REUS 99” L´humor arriba als Premis Reus de la mà de Bravium Teatre. Els nostres actors conduiran l´entrega dels Premis Reus 1999, que se celebrarà aquesta nit al Teatre Bartrina, a partir de les 10 de la nit.

19 de juny. 50 ANIVERSARI DEL MERCAT CENTRAL. Dins els actes programats per celebrar aquest aniversari, el dia 19 de 6 a 9 de la tarda, es torna a rememorar l´antic mercat que es feia a la Plaça del Mercadal a començament de segle. Aquest acte fou organitzar per la Junta de l´actual Mercat Central, també els “Amics del cavall” col·laboraren amb tot un seguici de carruatges d´època (carros de pagès, tartanes, el carro de torn, el de la carn etc). Bravium Teatre, aportar a l´acte un seguit de personatges de l´època que donaren un caire nostàlgic però al mateix temps simpàtic i singular a l´acte.

18 de setembre. En aquesta ocasió, va ser la plaça del Mercadal, l´escenari d´un acte que poc a poc, s´ha anat convertint en un clàssic de les festes de Misericòrdia, per la seva originalitat i atractiu. Actors i actrius de Bravium Teatre van representar l´espectacular partida d´escacs humans al centre de la ciutat.

11 d´octubre al 22 de desembre. 2 CURSOS DE TEATRE -El 1er. INTERPRETACIÓ I IMPROVISACIÓ. Dirigit de forma general a tots els joves. Impartit per Pere Sagristà i Lluís Graells.

El 2on. IMPROVISACIÓ. Específicament d´interpretació, dirigit a gent amb domini del tema i treball de text, impartit per Pere Sagristà.

22 de desembre. Ha mort en CARLES DOMÈNECH VILÀ. soci nº 2 de l´Entitat i persona vinculada a la mateixa de tota la vida.

[separator-title]2000.-[/separator-title]

5 de gener. L´IMAC (Institut municipal d´acció cultural de Reus), a confiat aquest any a Bravium Teatre el muntatge del seguici del Rei Gaspar, personatge que escollit per l´Entitat a recaigut en l´actor Jaume Ciurana i Mir.

25 i 26 de Març. Bravium, cedeix el vestuari al “Teatre Estable del Baix Camp”, per la representació de l´obra “El marit confús”, al Teatre Bartrina de Reus.

14 d´abril. Bravium Teatre, ha escenificat aquest any el “pregó de la Setmana Santa”, al saló de plens de l´Ajuntament. El pregó, va esdevenir un petit homenatge als escultors de la imatgeria religiosa i als poetes que han glossat la celebració reusenca. La gent de Bravium va posar en escena un muntatge a tres veus, amb música en directe i intervencions d´actors davant el públic que va omplir a vessar el Saló de Plens. Durant el curs del mateix es van escenificar les imatges del “Ecce Homo” de Joan Rebull i el “Petó de Judes” de Ramon Ferran.

15 d´abril. Parròquia de Sant Joan Baptista – Arxiconfraria Sant Crist de la Creu.

Representació del muntatge de Bravium de la “VISIÓ POÈTICA DE LA SETMANA SANTA” – “miscel·lània poetico-musical.

18 d´abril. Dimarts sant. Solemne processó de l´amargura. Son portadors de l´estandart per invitació de la Confraria de Sant Tomàs d´Aquino, Jaume Amenós i Masdéu, president de Bravium, acompanyat dels cordonistes, Pere Virgili i Sardà i Ferran Figuerola i Gual, membres de Junta.

17 de juny. 2ª edició de la festa “MERCAT, AL MERCADAL”. per 2ª vegada Bravium colabora a aquesta festa, aportant 52 personatges de l´epoca, conjuntament amb la gent del Mercat Central.

23 de setembre. Dintre dels actes de les Festes de Misericòrdia, novament la gent de Bravium, torna a escenificar una partida “D´ESCACS HUMANS”, a la plaça de les Peixateries Velles.

13 de novembre. 2 CURSOS DE TEATRE.

El 1er. es un CURS D´INICIACIÓ AL TEATRE i el 2on. un curs de INICIACIÓ AL FREGOLISME. Seran impartits per Pere Sagristà i Lluís Graells.

[separator-title]2001.-[/separator-title]

20 de gener. Al Restaurant “Torre dels Cavallers” de Montbrió del Camp, el Bravium organitzà un sopar, anomenat “sopar d´actrius, tècnics i actors de l´Entitat”. Foren un total de 61 persones, 18 acompanyants i la resta de 43, eren actors, actrius, tècnics, i altres que d´una manera o altre han col·laborat a las nostres activitats.

Durat la festa fou presentat el número “0” d´un nou butlletí anomenat “ara, bravium”, que sota la responsabilitat de Francesc Avilés i Pàmies, adquireix el compromís que la seva aparició sigui mensual. Aquest número també fou enviat a tots els socis.

 

[separator-title]CURSOS DE TEATRE 2001 – ESCOLA DEL BRAVIUM TEATRE.[/separator-title]

 

CURSET D´INICIACIO AL CLOWN. Curset de presa de contacte amb el món del clown en la seva vessant més personal. Els útils fonamentals seran el nas del pallasso i la relació amb el públic. El curs va adreçat a tothom en general. Les pautes del treball les situarem en el ridícul, la disponibilitat, el desastre i la fantasia. Del 5 al 15 de Febrer.

CURSET DE CLOWN (1). Sessions de treball a partir d´esquemes clàssics del clown i dirigit especialment a la gent que treballa, o projecta treballar en aquest camí. L´objectiu es proposar estils de treball per a la creació: L´absurd, el burlesc i l´excéntric. Del 19 al 22 de febrer.

CURS D´INICIACIÓ AL TEATRE. Curs de contacte amb el teatre per a joves a partir de 16 anys. El sentit del curs es formalitzar un primer contacte amb el teatre i donar uns coneixements mínims del fet teatral. Del 27 de febrer al 7 d´abril.

CURS D´INICIACIÓ AL TEATRE (II). Adreçat a alumnes que han seguit el curs d´Iniciació al teatre del novembre del 2000. Del 27 de Febrer al 7 d´abril.

 

 

Comparteix: